FAQ Huurhuis Nederland

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over HuurhuisNederland.nl. Staat uw vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail met daarin uw vraag naar service@huurhuisnederland.nl

Hoe maak ik gebruik van de website van HuurhuisNederland.nl?
Op de website van HuurhuisNederland.nl kunt u een gratis account aanmaken. Na het invullen van uw profiel  kunt u gebruik maken van de website. Er wordt gevraagd uw profiel zo volledig mogelijk in te voeren. Met een goed ingevoerd profiel is de kans van slagen het grootst.

Maak ik gebruik van een makelaar?
HuurhuisNederland.nl is een online makelaar waar huurders en verhuurders verschillende online-diensten kunnen afnemen. HuurhuisNederland is in het leven geroepen om de kosten voor een huurder en verhuurder zo laag mogelijk te houden.

Wanneer er contact is met een huurder of verhuurder en er komt een huurovereenkomst tot stand, is het in dat geval mogelijk gebruik te maken van een makelaar?
Ja, u kunt een beroep doen op de makelaar van HuurhuisNederland voor het opstellen van de huurovereenkomst.

Hoe wordt een huurprijs bepaald?
U heeft de mogelijkheid in overleg met HuurhuisNederland een huurprijs vast te stellen. Veelal bepaalt een huiseigenaar zelf de huurprijs, dit gebeurt op basis van zijn of haar ervaringen en/of vergelijkingen met gelijkwaardige objecten.

Hoe stel ik een huurovereenkomst op?
Een huurovereenkomst is gratis te downloaden via de site van HuurhuisNederland. Via deze link komt u bij de huurovereenkomst.*

Hoe maak ik goede foto’s?
Het is belangrijk foto’s te maken met voldoende pixels. Tevens is het een voordeel wanneer de foto’s gemaakt worden bij daglicht. Het beste is om elke ruimte te presenteren. Wij adviseren van zowel woonkamer, slaapkamer, badkamer als keuken aparte foto’s maken. Bij de presentatie van de woning adviseren wij u te beginnen met een foto van de voorzijde van het pand. Gemiddeld worden er per woning acht tot tien foto’s geplaatst.

Hoe verdient HuurhuisNederland.nl haar brood?
Ons salaris wordt betaald door de advertentie-inkomsten op de website. Daarnaast maakt HuurhuisNederland gebruik van investeerders die allemaal gaan voor een verandering in de huidige dure huurdersmarkt.

Wanneer komt mijn woning op de website van HuurhuisNederland.nl te staan?
Wanneer u de woning volledig invoert wordt de woning na controle door en van onze medewerkers op de website gepresenteerd. De woning wordt normaal gesproken binnen enkele minuten op de site geplaatst. Indien u de woning ook op Funda plaatst geldt een verwerkingstijd van 48 uur.

Hoe wordt de woning bij huizenzoekers bekendgemaakt?
Op het moment dat de woning wordt gepresenteerd op HuurhuisNederland.nl dan krijgen woningzoekenden automatisch een e-mail met daarin een verwijzing naar uw woning. De woningzoekende ontvangt een uitgebreide presentatie van de woning en ook uw e-mailadres is te vinden in dit bericht.

Hoe lang blijft de woning op de website staan?
Wanneer een woning niet meer beschikbaar is zal de woning op inactief worden gezet. Vervolgens krijgt de woning de status ‘verhuurd’ en zal de woning, na een week met het label verhuurd, van de site worden afgehaald.

Kan ik mijn gegevens nog wijzigen als de woning in de verhuur staat?
U kunt op elk door u gewenst moment uw gegevens wijzigen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Hoe lang duurt een bezichtiging en wat moet ik doen?
Een bezichtiging duurt gemiddeld 20 minuten. Er wordt van een verhuurder verwacht alle ruimtes te laten zien en de kandidaat huurder te vermelden wat de huurprijs, aanvangsdatum en huurtermijn is. Tevens is het van belang te vermelden of een huurprijs inclusief- of exclusief gas, water en elektriciteit is.

Een huurder doet een bod op mijn woning, moet ik daar op in gaan?
U als verhuurder bepaalt zelf wat de uiteindelijke huurprijs wordt van de woning. In het hogere segment (woningen boven € 1000,-) komt het voor dat een aspirant huurder minder huur wil betalen dan wordt aangegeven in de presentatie. Als verhuurder kunt u een bod in overweging nemen en de aspirant huurder laten weten of u akkoord gaat of niet. HuurhuisNederland.nl adviseert huurder en verhuurder geen overhaaste beslissingen te nemen.

* Wanneer u als verhuurder een huurovereenkomst afsluit adviseert HuurhuisNederland.nl u ook rekening te houden met een te ontvangen waarborgsom. Een verhuurder brengt over het algemeen een waarborgsom in rekening gelijk aan 1 of 2 maanden huur.

Uw credit saldo is te laag credit
Wilt u uw credits opwaarderen?